Google se folosește de jocuri pentru a-i învăța pe copii despre siguranța pe Internet

de: Ioana Bîrsan
07 06. 2017

Într-o eră în care știrile false, atacurile cibernetice și phishingul sunt la ordinea zilei, este din ce în ce mai greu pentru adulți, dar mai ales pentru copii să identifice ce este sigur și ce nu.

În acest context, părinții își pot învăța copiii să aibă o atenție sporită atunci când își petrec timpul pe internet și să țină cont de câteva norme de siguranță. Din păcate sunt mulți adulți care devin victime ale atacurilor informaționale și a știrilor false, motiv pentru care companiile mari, precum Google, preiau sarcina de pe umerii părinților îngrijorați.

Prin intermediul noului său proiect, Be Internet Awesome, compania gigant a creat un program care să îi ajute pe tineri să ia decizii înțelepte online. Acesta include un joc online inteligent pentru copii, un document de 48 de pagini, dedicat profesorilor și instituțiilor de învățământ și o serie de videoclipuri pentru părinți, notează Engadget.

Interland este un puzzle care îi trece pe copii prin patru jocuri. Tower of Treasure este creat pentru a-i ajuta pe cei mici cum poate fi folosit internetul în siguranță, cum pot crea parole cât mai sigure care să îi protejeze de atacurile hackerilor. Reality River le prezintă copiilor 10 întrebări cu variante de răspuns care îi ajută să identifice în cine pot avea încredere în mediul online. Kind Kingdom îi educă pe cei mici cu privire la importanța politeței pe internet, în timp ce Mindful Mountain subliniază cât de important este să oferi informații personale doar persoanelor în care ai încredere.

Pe lângă utilitatea principală a jocurilor, aceea de a informa și educa în privința siguranței pe internet, proiectul este și unul interactiv și le permite copiilor să învețe într-un mediu prietenos și distractiv. În plus, Google s-a asigurat că această platformă este accesibilă și atrăgătoare și pentru părinți și profesori, care pot transmite mai departe învățăturile desprinse din joc.